За вихідні вдалося загасити майже 30 га торфовищ

Станом на 7 годину 26 жовтня у семи районах Київської області здійснюється гасіння 13 локалізованих осередків тління торфу на загальній площі близько 67,5 га. Загалом за два вихідних дня вдалося скоротити площу пожежі майже на 30 га.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України. 

"Станом на 07 год. у 7 районах Київської області здійснюється гасіння 13 локалізованих осередків тління торфу на загальній площі близько 67,5 га", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, це Києво-Святошинський, Вишгородський, Бородянський, Іванківський, Броварський, Бориспільський та Баришівський райони.

Зазначається, що для гасіння у цілодобовому режимі від ДСНС залучено 219 осіб та 56 одиниць техніки.

Радіаційний фон у м. Києві та Київській області перебуває у межах норми та становить в середньому 11-13 мікрорентген на годину (безпечний рівень радіаційного фону - до 30 мікрорентген на годину). Радіаційний фон у Зоні відчуження становить у середньому 22 мікрорентгени на годину (безпечний рівень радіаційного фону - до 50 мікрорентген на годину).

Нагадаємо, за даними ДСНС, станом на 7 годину 24 жовтня у семи районах Київської області здійснювалося гасіння 13 локалізованих осередків тління торфу на загальній площі близько 95,15 га.