У слідства - чотири версії причин вибухів у Калинівці

Слідство відпрацьовує 4 версії причин пожежі на складах з боєприпасами в Калинівці на Вінниччині.

Про це повідомляє Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

“Під керівництвом військового прокурора Центрального регіону України організовані та проводяться невідкладні слідчі дії та першочергові заходи, направлені на розкриття злочину. Відпрацьовуються 4 основні слідчі версії вчинення кримінального правопорушення”, - йдеться в повідомленні.

При цьому зазначається, що за фактом пожежі в Калинівці військовою прокуратурою відкрито кримінальне провадження за ст. 113 КК України (диверсія).

У прокуратурі поінформували, що досудове розслідування у даному провадженні проводить слідчий відділ Управління Служби безпеки України у Вінницькій області.

Нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва здійснює група прокурорів військової прокуратури Центрального регіону України, йдеться в повідомленні.

Читайте також: Військові експерти пов’язують диверсію у Калинівці з виборами президента РФ

Як повідомляв Укрінформ, увечері 26 вересня в Калинівці на складах озброєння виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. За даними Міноборони, там зберігається орієнтовно 83 тис. тонни боєприпасів.

Наразі евакуйовано понад 30 тисяч осіб. За оперативною інформацією ДСНС, травмовано двох людей, які госпіталізовані до медичних закладів.

У прилеглих до місця події районах заборонено рух автомобільного та залізничного транспорту. Також заборонено рух повітряного транспорту в радіусі 50 кілометрів від Калинівки.