Сапери вилучили у Калинівці 12 вибухонебезпечних предметів

У Калинівці сапери, які обстежили адміністративно-господарську територію та житлове містечко військової частини, виявили та вилучили 12 вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомляє у четвер прес-служба Міноборони.

"За інформацією Управління зв’язків з громадськістю Збройних сил України, станом на 10 годину ситуація на арсеналі озброєння ЗС України в Калинівці стабілізована. Військові сапери провели обстеження адміністративно-господарської території та житлового містечка військової частини. Виявлено та вилучено 12 вибухонебезпечних предметів. З 19 години вчорашнього дня мешканці військового містечка почали повертатися до своїх домівок", - йдеться у повідомленні.

На території складів проводяться роботи з розмінування та ліквідації наслідків події. Спільними групами від Збройних сил України та Державної служби з питань надзвичайних ситуацій ведеться очищення від вибухонебезпечних предметів території навколо арсеналу.

Читайте також: Піротехніки починають розміновувати 5-кілометрову зону біля Калинівки - Гройсман

Фахівцями груп цивільно-військового співробітництва Збройних сил України (СІМІС – civil-military cooperation) проводиться повторний об’їзд найближчих до арсеналу населених пунктів з метою проведення заходів мінної безпеки.

Як повідомлялося, ввечері 26 вересня в Калинівці на складах озброєння виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Із району надзвичайної ситуації було вивезено понад 30 тисяч людей.