В Ічнянському районі відновили понад 140 пошкоджених снарядами будинків

В Ічнянському районі Чернігівщини, що постраждав від пожежі на військовому арсеналі, відновили понад 140 пошкоджених житлових будинків.

Про це повідомив департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

"Більше 140 будинків відновлено. Загальна статистика: 258 будинків пошкоджено, з них 16 не підлягають відновленню, 4 будинки знищено", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що першочергово ремонтують дахи. Поступово відновлюються вікна. Ремонтуються також будинки, підвідомчі Міністерству оборони. Для допомоги у проведенні будівельних робіт управління ДСНС у Рівненькій області додатково направило в зону лиха 20 осіб.

За словами в. о. голови Чернігівської ОДА, зараз всі роботи ведуться за рахунок коштів місцевого бюджету та благодійників. Документи на компенсацію в Мінекономрозвитку та Мінрегіон уже подали. Загальна сума - близько 7 млн грн. Першочергово це гроші для школи в селищі Дружба. Поки що більшість її учнів відпочиває у санаторіях.

Коли будуть кошти на компенсацію за зруйноване (чи аварійне) житло, в ОДА не знають. Адже відповідні документи має опрацювати три міністерства.

Читайте також: На арсеналі під Ічнею детонація боєприпасів не спостерігається - ДСНС

Люди, які втратили житло, пише департамент, прилаштовані. Одна родина (мати з двома дітьми) перебуває в лікарні Парафіївки, ще одна сім’я проживає в гуртожитку місцевого ліцею, решта - у родичів.

Як повідомлялося, 9 жовтня на 6-му арсеналі Міноборони виникла масштабна пожежа з подальшою детонацією боєприпасів, що призвело до значних руйнувань. Із райцентру Ічня та 30 довколишніх сіл було евакуйовано понад 12,5 тис. людей.