На Тернопільщині журналіст Укрінформу став лауреатом конкурсу "Людина року-2018"

Власного кореспондента Укрінформу в Тернопільській області, заслуженого журналіста України Олега Снітовського назвали лауреатом обласного конкурсу "Людина року-2018".

Про це повідомляє Укрінформ.

"Лауреатами престижного на Тернопільщині конкурсу цього року стали захисник Донецького аеропорту, аграрій, композитор, ректор вишу, чемпіон Параолімпійських ігор, архієпископ, письменниця. У цьому переліку і власкор Укрінформу Олег Снітовський, який маже 30 років працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ", щоденно розповідаючи про політичне, соціальне, культурне, суспільне життя Тернопільщини, гідно презентуючи наш край в Україні та за її межами своїми публікаціями та фоторепортажами. До речі, тільки одних фотографій, зроблених паном Олегом з різних подій у житті Тернопілля, агентство опублікувало майже 7 тисяч", - сказав голова конкурсної комісії, голова правління ПАТ "Тернопільгаз" Олег Караванський.

Серед творчих доробків журналіста – низка історико-пізнавальних, краєзнавчих та мистецьких проектів. Серед них – видання про життя української діаспори в Австралії та Канаді, книги "Сакральне Тернопілля", "Моє Тернопілля", "Уклін тобі, мій древній граде…", фотоальбом "Тернопіль сакральний", "Храми Української Православної церкви Київського патріархату. Тернопільська область", "Я – серед вас…Іван Марчук і Тернопільщина".

Снітовський - автор світлин всеукраїнського фотолітопису до 25-річчя сучасної української державності, фотоальбому "Замки Тернопілля", що побачив світ у цьому році. Окрім цього, Снітовськиай - учасник Всеукраїнського живописного пленеру "StareNove місто", один з ініціаторів та куратор всеукраїнських живописно-іконописних пленерів "Божа Стопа" у Почаєві, "Тобі, Богородице" та "Вікно у Небо" у Зарваниці, автор мандрівної фотовиставки «Вітражі душі» про Івана Марчука.

Читайте також: На Тернопільщині три дні триватиме туристичний форум

Конкурс «Людина року» заснований на Тернопільщині у 2001 році спортивно-мистецьким та духовним центром «Моя Україна» і редакцією всеукраїнської незалежної громадсько-політичної газети «Вільне життя». Кожен лауреат під час урочистої церемонії відзначення кращих людей року отримує статуетку «Ніка», пам'ятну медаль та свідоцтво, що засвідчує нагороду.