У Дніпрі Зеленський на тролейбусі поїхав інспектувати Новий міст

У суботу, 14 вересня, Президент України Володимир Зеленський, який перебуває у Дніпрі з робочою поїздкою, на тролейбусі поїхав інспектувати відремонтований міст.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Після представлення нового голови Дніпропетровської ОДА Олександра Бондаренка Президент привітав дніпрян з Днем міста.

Далі він перепитав у присутніх, чи справді відремонтували Новий міст та, сівши у тролейбус, поїхав його інспектувати.

Як повідомляв Укрінформ, заплановано, що Президент проїде на тролейбусі по Новому мосту до житлового масиву Сонячний. Там на оглядовому майданчику пройде обговорення проблем міста.

Центральний (Новий) міст - автомобільний міст, що зв'язує центр Дніпра з лівобережною частиною міста (вулицю Коцюбинського і Слобожанський проспект).

У 2017 році міськрада Дніпра закрила Новий міст на реконструкцію, яку планували завершити до кінця року. Проте ремонт весь час затягувався.

12 липня цього року Президент Володимир Зеленський і міський голова Дніпра Борис Філатов уклали парі щодо добудови Нового мосту за два місяці. Якщо споруду не добудують у зазначений термін, мер мав піти з посади. Міст відкрили 7 вересня. Раніше Філатов пояснював, що після реконструкції верхньої частини мосту, займуться його нижньою та підводною частинами.

Читайте також: Зеленський представив нового голову Дніпропетровської ОДА

З 2017 року під час ремонтних робіт мосту неодноразово виникали скандали з підрядником, а кошторис зріс майже на третину. Філатов повідомляв, що порушено щонайменше сім кримінальних справ, які пов'язані з цим мостом. А напередодні стало відомо, що за зловживання, зокрема, перевищення ціни будівельних робіт в кошторисі на реконструкції мосту повідомлено про підозру семи особам, серед яких заступник мера Дніпра, головний інженер, начальник ділянки.