У Запоріжжі сесія міськради не відбулася вже всьоме

Сесія Запорізької міської ради, призначена на 6 серпня, знову не відбулася – вже всьоме.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

В сесійній залі Запорізької міської раді зареєструвалися лише 15 із 64 депутатів.

“Сьогодні теж, який раз, сесія не повноважна. Не хочуть шановні депутати інших партій приходити в сесійну залу і виконувати функції, якими їх наділили виборці”, - сказав міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

Він також додав, що ігнорування сесій продовжується другий місяць поспіль. Депутати, що прийшли до сесійної зали, належать до промерської партії “Єднання”.

Читайте також: У Запоріжжі сесію міської ради зірвали ушосте поспіль

Міський голова додав, що минулого місяця до Верховної Ради було направлено листа з повним пакетом документів про достроковий розпуск Запорізької міської ради.

Як повідомлялось, депутати із п’яти фракцій - "Слуга народу", "Євросолідарність", "Нова політика", "Партія Шарія" та "ОПЗЖ" - зривають проведення сесії, пояснюючи це тим, що вони проти звільнення секретаря міськради Анатолія Куртєва. Буряк звільнив секретаря міськради через те, що він не пройшов антикорупційну спецперевірку НАЗК. Нині звільнений секретар заявляє, що всі неточності в декларації виправив та намагається оскаржити рішення в судовому порядку.

5 серпня у Запоріжжі біля будівлі обласної держадміністрації пройшов мітинг, в якому взяли участь близько 2500 людей, з вимогою до депутатів зібратися на сесію або скласти достроково мандат.

Фото: zp.gov.ua