Кількість постраждалих через отруєння у хмельницькій школі зросла до 91

У Хмельницькому, де зафіксували отруєння в НВО №1, кількість постраждалих збільшилася до 91 особи, у трьох з яких підтвердили COVID-19.

Про це на брифінгу розповів в.о. генерального директора ДУ «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Микола Габрикевич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні захворіла 91 особа, серед яких 90 дітей і один дорослий. 15 осіб перебувають на лікуванні в інфекційному відділенні. Стан хворих, які перебувають на стаціонарі, середньої важкості. Інші хворі лікуються амбулаторно вдома. Можливо, такі хворі ще поступатимуть до лікарні», - зазначив Габрикевич.

За його словами, у трьох хворих виявили COVID-19. Це діти, які навчаються в різних класах.

Читайте також: У школі Хмельницького після отруєння дітей перейшли на дистанційне навчання

Результати розслідування, які з’ясують причину захворювання, очікуються найближчим часом.

Як повідомляв Укрінформ, у Хмельницькому поліція відкрила провадження за фактом ймовірного отруєння учнів початкової школи. Спочатку йшлося про 4 дітей, які потрапили до лікарні, згодом місцева влада повідомила про госпіталізацію вже 10 учнів початкових класів НВО №1 із ймовірним отруєнням. Потім кількість постраждалих зросла до 85. Навчально-виховне об’єднання перейшло на дистанційне навчання.