На Харківщині до нової COVID-хвилі майже вдвічі збільшать кількість ліжок із киснем

На Харківщині до третьої хвилі COVID-19 майже вдвічі збільшиться кількість ліжок із потоковим киснем у порівнянні з попередньою хвилею.

Про це сказав на брифінгу заступник голови Харківської облдержадміністрації Михайло Черняк, передає кореспондент Укрінформу.

«Триває робота по підсиленню госпітальної бази під COVID-19, а це 2838 ліжок у 13-ти лікарнях, які є опорними. За останній тиждень ми понад 90 ліжок додали із потоковим киснем, і вже 1878 ліжок мають доступ до потокового кисню. І роботи тривають, ми вийдемо на 2 тисячі ліжок. Для розуміння: під час минулої хвилі в нас було залучено 24 лікарні, але ми мали трохи більше 1100 ліжок із киснем», - зазначив Черняк.

За його словами, на ранок 10 вересня в стаціонарах перебувало 770 пацієнтів із коронавірусною інфекцією чи підозрою на неї, тому наразі немає жодного браку місць чи ресурсів.

Він наголосив, що обласна інфекційна лікарня, яка найбільше приймає хворих, не переповнена. Щодо місць у реанімації, то їх, як і завжди, було лише 12, однак точки доступу до кисню дозволяють ставити потрібне обладнання в інших відділеннях.

Читайте також: Львівщина перевищує норми «зеленої» зони за двома показниками

«На сьогодні вся лікарня може бути «реанімацією», за великим рахунком. Якщо всі точки потокового кисню будуть забезпечені ШВЛами або моніторами пацієнта - це вже відповідає реанімаційним ліжкам. Окрім реанімаційного відділення, є відділення інтенсивної терапії, яке так само сьогодні повною мірою облаштоване як потоковим киснем, так і необхідним медобладнанням, є відповідні кадри, які працюють. Тому сьогодні лікарня та реанімаційне відділення працюють у штатному режимі», - сказав Черняк.

Як повідомлялося, за минулу добу в області Харківській області діагноз COVID-19 підтверджено у 341 особи, померло 7 людей. Усього зареєстровано 154126 абораторно підтверджених випадків коронавірусу, з них 146932 хворих одужало, 3736 – померло.