У Миколаєві відкриттям вітрильної регати стартували урочистості до Дня міста

Фото

У Миколаєві відкриттям ХІ Міжнародної Чорноморської регати «Вітрила Ротарі» стартували урочистості до 232 річниці з Дня заснування міста, яке проводиться 11 вересня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами організаторів, у регаті, яка проходить в рамках European Marytime Day, беруть участь понад 40 учасників з Одеси, Черкас, Дніпра, Ізмаїла, Херсона.

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич привітав учасників регати і гостей з Днем міста і зазначив, що подібні заходи є візитівкою міста. «Миколаїв і вітрила – речі, які не можна роз'єднати, без них важко уявити життя в місті», - зазначив мер.

У Миколаєві акваторію Південного Бугу заполонили білі вітрила / Фото: novosti-n.org

Крім того, на миколаївців чекає ще одне «водне шоу» - парад яхт, а також змагання по скелелазінню «NIKO-ROCKCLIMBING», чемпіонати міста по важкій атлетиці, дзюдо, відкритий кубок міста по пляжному волейболу та багато чого іншого.

Наразі в центрі міста вже працює розважальне містечко. Тут миколаївців та гостей чекають лаунжзони, фудкорти, майстер-класи із латиноамериканських танців, приготування шоколаду, виготовлення квітів та фітомішечків, авіамоделювання, виставка-ярмарок миколаївських майстрів hand-made «ART – NIKO» тощо.

Читайте також: Миколаїв приєднався до проєкту «Активні парки - локації здорової України»

Увечері на головній площі міста відбудеться святковий концерт за участю зіркових гостей «Pianoboy» и «Агонь». Завершаться святкування феєрверком.