Сьомий всеукраїнський фестиваль домашньої консервації пройшов у Запоріжжі

Фото

У Запоріжжі на площі Маяковського другий день поспіль тривав сьомий Всеукраїнський фестиваль домашньої консервації. Учасники з семи областей презентують свою продукцію та збирають консервації для волонтерів, яку потім передать в зону ООС та шпиталі для військових.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Сьомий всеукраїнський фестиваль домашньої консервації / Фото: Дмитро Смольєнко

"У нас це вже сьомий фестиваль. Цього року учасники приїхали з семи областей, зокрема з Києва, Кропивницького, Дніпра, Донецької області, Закарпаття. Кожного разу свій формат фестивалю трошки змінюється і самі учасники стимулюють нас його проводити", - розповів директор фестивалю Віктор Бабенко.

Фестиваль традиційно відвідує сотні запорожців, адже тут можна скуштувати та придбати крафтову продукцію.

Читайте також: У Миколаєві влаштують фестиваль перцю

Щороку під час проведення фестивалю учасники збирають кількасот банок домашніх консервів та потім передають бійцям на фронт. Щороку - це новий рекорд. Цього разу, за словами Віктора Бабенко, рекорду не буде.

"Минулі роки ми ставили собі за мету побити рекорди і встановили рекорд України. Разом із цим, сьомим, фестивалем ми вже назбирали 6 тонн", - додав Бабенко.

Цього року організатори також зберуть консервацію та передадуть через волонтерів українським захисникам.