Сьомий всеукраїнський фестиваль домашньої консервації пройшов у Запоріжжі
У Запоріжжі на площі Маяковського другий день поспіль тривав сьомий Всеукраїнський фестиваль домашньої консервації. Учасники з семи областей презентують свою продукцію та збирають консервації для волонтерів, яку потім передать в зону ООС та шпиталі для військових.
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.
"У нас це вже сьомий фестиваль. Цього року учасники приїхали з семи областей, зокрема з Києва, Кропивницького, Дніпра, Донецької області, Закарпаття. Кожного разу свій формат фестивалю трошки змінюється і самі учасники стимулюють нас його проводити", - розповів директор фестивалю Віктор Бабенко.
Фестиваль традиційно відвідує сотні запорожців, адже тут можна скуштувати та придбати крафтову продукцію.
Щороку під час проведення фестивалю учасники збирають кількасот банок домашніх консервів та потім передають бійцям на фронт. Щороку - це новий рекорд. Цього разу, за словами Віктора Бабенко, рекорду не буде.
"Минулі роки ми ставили собі за мету побити рекорди і встановили рекорд України. Разом із цим, сьомим, фестивалем ми вже назбирали 6 тонн", - додав Бабенко.
Цього року організатори також зберуть консервацію та передадуть через волонтерів українським захисникам.