У хмельницькій лікарні залишаються семеро людей після отруєння в школі

У Хмельницькій інфекційній лікарні залишаються 7 пацієнтів, яких госпіталізували після масового отруєння у Хмельницькому НВО №1.

Про це на брифінгу розповів заступник Хмельницького міського голови Роман Примуш, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Перебіг хвороби у тих, кого госпіталізували до інфекційної лікарні, був середньої тяжкості. 15 хворих із НВО №1, які поступили до лікарні, проліковані. Фактично двоє виписані в п’ятницю, 6 – сьогодні, ще 7 завтра або післязавтра, в залежності від особливостей перебігу хвороби, будуть виписані», - зазначив Примуш.

За його словами, ситуація із масовим стабілізується. Крім цього, завершується лікування амбулаторних хворих і діти зможуть повернутися до навчального процесу.

Держпродспоживслужба вилучила з навчального закладу всі продукти, які були в харчоблоці для утилізації.

Читайте також: Отруєння в школі Хмельницького: у лікарні залишаються 15 людей

На директора НВО склали протокол про адміністративне правопорушення. Попередньо заклад перебуватиме на дистанційному навчанні до 22 вересня.

Як повідомляв Укрінформ, інцидент стався у Хмельницькому навчально-виховному об’єднанні №1. Увечері 7 вересня до лікарні звернулися батьки п’яти дітей з приводу харчового отруєння. Усі школярі скаржилися на блювання та болі у животі. У наступні дні кількість хворих перевищила сто осіб.

Поліція відкрила провадження за фактом ймовірного отруєння учнів початкової школи. Навчально-виховне об’єднання перейшло на дистанційне навчання.

Результати лабораторних досліджень показали, що причиною масового отруєння став золотистий стафілокок.