Ветерани з Чернігова стали чемпіонами світу на міжнародних Іграх воїнів у Штатах

Фото

Ветерани війни на сході України Владислав Шатіло й Олександр Гавриленко з Чернігова здобули золоті нагороди на перших віртуальних міжнародних Іграх воїнів у США, ставши чемпіонами світу з пауерліфтингу.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА Андрій Шемець.

"Наші ветерани АТО цього року брали участь в Іграх нескорених, здобули там нагороди, після чого пішли далі. Потренувалися - і це дало результат. Записи своїх вправ Шатіло й Гавриленко відправили в США. Судді оцінили наших хлопців і присудили їм перші місця у їхніх вагових категоріях", - розповів посадовець.

Таким чином, Владислав Шатіло й Олександр Гавриленко стали чемпіонами світу з пауерліфтингу.

Шемець додав, що на війні обидва спортсмени дістали серйозні поранення - Шатіло, зокрема, втратив ногу. Проте це не стало їм на заваді у заняттях багатоборством (пауерліфтингом, плаванням, веслуванням, кульовою стрільбою тощо). У залі важкої атлетики стадіону ім. Ю. Гагаріна з ними безплатно займається професійний тренер - і це приводить до високих спортивних результатів.

Віртуальні Ігри воїнів (Warrior Games) у США цього року проходять з 12 до 22 вересня. У складі національної збірної України участь у змаганнях беруть троє ветеранів з Чернігівщини: Нацгвардію представляє Владислав Шатіло, Нацполіцію - Олександр Гавриленко, ЗСУ - Олександр Дударєв (м. Короп).

Читайте також: Україна вперше провела відбір до збірної для змагань Warrior Games

Як додав голова чернігівського осередку ГО "Спілка учасників, ветеранів, інвалідів АТО/ООС та бойових дій" Сергій Довбиш, загалом ветерани з Чернігівщини на цих Іграх воїнів здобули 6 медалей: 4 золотих, одну срібну та одну бронзову. Шатіло, зокрема, став світовим чемпіоном також у веслуванні.

Ігри воїнів - це адаптивні змагання військовослужбовців та ветеранів, які дістали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки. Міністерство оборони США організовує цей захід вже восьмий рік поспіль. Цьогоріч він проходить в Орландо, штат Флорида.

Фото: dsms.cg.gov.ua