У чернівецькій лікарні швидкої допомоги оновили приймальне відділення

Велике будівництво

За програмою Президента України "Велике будівництво" у чернівецькій лікарні швидкої медичної допомоги оновили приймальне відділення.

Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецька ОДА, передає Укрінформ.

"Оновлене приймальне відділення європейського зразка отримала Чернівецька лікарня швидкої медичної допомоги завдяки програмі Президента України "Велике будівництво", - йдеться у повідомленні.

У чернівецькій лікарні швидкої допомоги оновили приймальне відділення/Фото: Чернівецька ОДА, Facebook

Окрім діагностичного обладнання, у відділенні є реанімація зі стаціонарними точками доступу до кисню. Тут також можуть проводити нескладні хірургічні втручання.

Читайте також: У Святогірську звели новий корпус госпіталю для ветеранів

"Такий формат дозволяє рятувати пацієнтів просто з порога. Не потрібно транспортувати їх до відділення інтенсивної терапії, невідкладну допомогу надаємо одразу", – пояснив генеральний директор закладу Олександр Грушко.

У приймальному відділенні є лабораторія, апарат ультразвукової діагностики, цифровий рентген. Також лікарня отримала потужний 64-зрізовий комп’ютерний томограф вартістю 18 млн грн.

Приймальне відділення лікарні швидкої медичної допомоги доступне для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення. Тут зручний вхід, є поручні, обладнано спеціальну вбиральню.

Читайте також: На Вінниччині відкрили сьоме оновлене приймальне відділення лікарні

Як повідомлялось, програма Президента «Велике будівництво» у 2021 році спрямована на проєкти соціальної інфраструктури та на економічний розвиток регіонів. За словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, цьогоріч за програмою буде завершено близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури.

Фото: Чернівецька ОДА, Facebook