U-LEAD вчить старост громад, як ефективно керувати та ухвалювати рішення

Децентралізація

Програма «U-LEAD з Європою» навчає старост громад, як ефективно управляти та ухвалювати рішення.

Про це Укрінформу повідомили в «U-LEAD з Європою».

"7 жовтня відбулось навчання для старост з питань антикорупційного законодавства. Фахівці з кількох областей розбирались із складнощами декларування та дотримання антикорупційного законодавства. Завдання воркшопів – відпрацювати практичні уміння та навички розв'язання складних проблем діяльності старост громад", - йдеться у повідомленні.

Також зазначають, що основою усіх навчань є комплексні та максимально наближені до щоденних реалій практичні завдання.

Старости громад розпочали навчання на воркшопах «U-LEAD з Європою», де і намагаються розібратись, що можна робити, будучи старостою, а що ні.

«Коли необхідно ухвалити рішення, яке матиме вплив на життя округу, то розумієш, що це не просто. Нове законодавство, багато можливостей та потреба у постійному зростанні мотивують нас шукати знання та досвід», - наголошує староста Черешського старостату Чудейської сільської ради Андріян Урсулян.

Читайте також: Як розвивати індустріальні парки – дізнавались українські громади

Як повідомлялося, Програма «U-LEAD з Європою» організувала навчання «Кроки для старост 2021». Це семитижневий навчальний цикл онлайн-семінарів та практикумів для старост, де вони отримають знання щодо правового статусу старост, антикорупційних обмежень, повноважень та інструментів, що допоможуть їх виконувати; практику у формуванні навичок, працюючи в мінігрупах над ситуативними прикладами реальних робочих ситуацій; можливість відвідати онлайн кілька успішних старостинських округів; доступ до досвіду успішних старост з інших громад країни, контакти та співпрацю з колегами зі своєї та інших областей України.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.