У лікарні Харкова встановили кисневу станцію

Фото

Кисневу станцію вартістю 13,5 млн грн за кошти бюджету територіальної громади встановили у 13-й міській лікарні.

Про це повідомляє міськрада Харкова, передає Укрінформ. 

"Киснева станція почала працювати в тестовому режимі у Міській клінічній лікарні №13", - розказала на брифінгу заступниця Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

За її словами, також у лікарні встановили 184 кисневі балони.

Вартість станції становила 13,5 млн грн, ще 1,5 млн грн - будівництво майданчика під станцію і під'їзних шляхів до нього.

Читайте також: Ляшко – про паніку в COVID-лікарнях: Браку кисню немає, ситуація контрольована

Як поінформувала заступниця мера, у Харкові за добу зроблено 8,4 тисячі щеплень: "Кількість охочих зробити щеплення від коронавірусної інфекції зростає, тому у місті працюємо над розширенням мережі пунктів вакцинації, зокрема, найближчим часом такі пункти відкриють на восьми ринках Харкова".

21 жовтня У Харкові відкрили пункт вакцинації на вокзалі. Всього у місті діють 34 пункти вакцинації - в міських поліклініках, в територіальних центрах, амбулаторіях, на території торгових центрів "Україна", "Дафі", "Аве Плаза", "Караван".

У лікарні Харкова встановили кисневу станцію / Фото: міськрада Харкова

"Зараз у стаціонарних відділеннях медзакладів міста лікуються 1 169 хворих, 80% пацієнтів знаходяться на кисневій підтримці, 8,6% - у відділенні інтенсивної терапії, 5,2% – на апаратах штучного дихання. Серед хворих - 75 вакцинованих пацієнтів, але в більшості ці хворі отримали тільки першу дозу вакцини", - додала Горбунова-Рубан.

Читайте також: Кисню для спасіння хворих треба вп’ятеро більше. Де його взяти?

Як повідомляв Укрінформ, станом на 23 жовтня, за даними Харківського обласного лабораторного центру, у Харкові - 881 новий випадок коронавірусу.

Всього у Харківській області за період спостереження лабораторно підтверджено 193 921 випадок захворювання на COVID-19, 28 026 людей перебувають під медичним спостереженням, 161 406 пацієнтів одужали, 4 489 - померли.