У миколаївській дитячій лікарні зайняті 27 COVID-ліжок, одна дитина - в реанімації

У Миколаєві в міській дитячій лікарні №2 з 60 ліжок для хворих на коронавірус зайнято 27, одна дитина - в реанімації на кисневій підтримці.

Про це повідомила начальниця управління охорони здоров’я міськради Ірина Шамрай під час розширеної апаратної наради, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Миколаївської міської ради.

"Минулого четверга почала приймати хворих на коронавірус міська дитяча лікарня №2. У закладі розгорнули 60 ліжкомісць. Сьогодні на ранок госпіталізовано вже 27 маленьких миколаївців (десять з підтвердженим ковід, 17 - з підозрою). Одна дитина - в реанімації на кисневій підтримці", - розповіла Шамрай.

Загалом у місті для госпіталізації хворих на COVID-19 розгорнули 930 ліжок. На стаціонарному лікуванні наразі перебувають 738 містян. При цьому кількість новоприбулих пацієнтів втричі перевищує тих, що можна виписати. Ліжка з кисневими точками завантажені на 76 відсотків. На штучній вентиляції легень на ранок перебувають 25 хворих. У реанімаціях - 42 людини.

Читайте також: У Вінниці зайняті 80% COVID-ліжок, усі хворі потребують кисню

За останню добу внаслідок захворювання на коронавірус померли 15 містян. За інформацією, яку узагальнює управління охорони здоров’я, жоден з померлих не був щеплений.

Як повідомляв Укрінформ, за добу 24 жовтня в Україні зафіксовано 14 634 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19, із них дітей – 999, медпрацівників – 173.