Шмигаль відвідав Запорізьку АЕС

Фото

Продовження термінів експлуатації Запорізької АЕС є важливим для зміцнення енергетичної безпеки України.

Про це сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час робочої поїздки в Запорізьку область, передає кореспондент Укрінформу.

Зокрема, Шмигаль зазначив, що можливість подальшої безпечної роботи енергоблоків ЗАЕС при повторному продовженні терміну експлуатації стане важливим внеском у зміцнення енергетичної безпеки країни.

«Запорізька АЕС посідає важливе місце в економіці України. На сьогодні шестигігаватна станція генерує в об’єднану енергетичну систему майже 40% всієї електроенергії, що виробляється атомними електростанціями України та п’яту частину від загального виробництва електроенергії у країні», — констатував Прем’єр-міністр.

Читайте також: За потреби в зимовий період будуть працювати всі енергоблоки АЕС - Енергоатом

Шмигаль нагадав, що наприкінці 2020 року під час його робочої поїздки до Херсонської області було урочисто відкрито повітряну лінію електропередачі 750 кВ Запорізька АЕС — підстанція «Каховська». Він наголосив, що тепер шість енергоблоків станції можуть працювати без будь-яких мережевих обмежень на рівні потужності 6000 МВт.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль відвідав Запорізьку АЕС / Фото: Урядовий портал

«Нова лінія значно поліпшила електропостачання південного регіону України, а в перспективі — матиме важливе значення при синхронізації української енергосистеми з європейською мережею ENTSO-E», — підкреслив Шмигаль.

Читайте також: П'ятий енергоблок Запорізької АЕС підключили до мережі після ремонту

Т. в. о. генерального директора Запорізької АЕС Дмитро Вербицький доповів, що станція готова задіяти всі 6 енергоблоків в осінньо-зимовий опалювальний період.

Як повідомлялося, 5 енергоблоків ЗАЕС вже пройшли продовження експлуатації на 10 років. Наразі в активній стадії тривають роботи з продовження терміну експлуатації енергоблоку №6.