Керівнику АвтоКрАЗа повідомили про підозру через невиплату зарплати - прокуратура

Керівнику приватного акціонерного товариства «АвтоКрАЗ» повідомлено про підозру у безпідставній невиплаті заробітної плати.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Полтавської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури керівнику приватного акціонерного товариства «АвтоКрАЗ» повідомлено про підозру у безпідставній невиплаті заробітної плати, тобто за ч. 2 ст. 175 КК України», - йдеться в повідомленні.

За словами керівника Полтавської обласної прокуратури Антона Столітнього, досудове розслідування у кримінальному провадженні розпочато у лютому 2020 року Кременчуцьким відділом поліції, а у грудні розслідування доручено слідчому управлінню обласного управління поліції.

За цей час проведено значний обсяг слідчих дій (матеріали кримінального провадження налічують 46 томів). Зокрема, допитано більш як 300 осіб, проведено понад 90 тимчасових доступів до речей і документів, два обшуки на підприємстві, 18 судово-економічних експертиз.

Читайте також: Борг із зарплати перед працівниками держшахт сягає майже 2 мільярди - Волинець

"Загальна кількість працівників підприємства становить 1427 осіб, з яких 313 визнано потерпілими. За послідовної позиції прокурорів та слідчих під час розслідування підприємством добровільно погашено заборгованість із заробітної плати на суму понад 36 млн грн, і наразі вказаним потерпілим залишаються невиплаченими 6,9 млн грн", - заявили у прокуратурі.

При цьому наголошується, що забезпечено зменшення загального боргу із заробітної плати усім працівникам ПрАТ «АвтоКрАЗ» майже вдвічі, оскільки станом на 1 липня 2021 року сума заборгованості становила 74 млн грн, а на 1 жовтня – 38 млн грн.

Слідство перебуває на завершальному етапі, зауважили у прокуратурі.