На Львівщині вдвічі зменшилася кількість нових хворих на COVID-19

У Львівській області, яка перебуває у червоній зоні, ситуація із захворюваністю на COVID-19 стабілізується. За минулу добу виявили 1021 новий випадок, що майже вдвічі менше показників минулого тижня.

Як передає Укрінформ, про це розповіла керівник Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко, повідомляє пресслужба Львівської ОДА. 

«Мабуть, вперше за довгий період ми можемо сказати, що захворюваність на COVID-19 на Львівщині дещо стабілізується. Так, за минулу добу при проведенні понад три тисячі лабораторних досліджень, виділили приблизно тисячу позитивних знахідок РНК вірусу SARS-CoV-2 серед людей, які обстежувались. Так, кожен третій, виявився позитивним на COVID-19. Раніше ми говорили про цифри позитивних, які сягали 1,5, інколи й 3 тисячі випадків»,- розповіла Іванченко.

Вона зазначила, що разом зі зменшенням кількості підтверджених хворих знизилась і кількість звернень за медичною допомогою людей з ознаками COVID-19. Окрім цього, кількість пацієнтів, які виписуються зі стаціонару, більша, ніж госпіталізованих за добу.

Іванченко зазначила, що станом на сьогодні в стаціонарах Львівщини, які визначені для госпіталізації хворих на COVID-19, знаходиться дещо менше ніж 3 тис людей і це 57% зайнятих ліжок від всіх, які визначені для госпіталізації хворих на коронавірус. 227 осіб залишаються в реанімації, 100 - на ШВЛ.

Як повідомляв Укрінформ, у Львівській області, яка перебуває у червоній зоні карантину, обласна комісія з питань ТЕБ і НС прийняла рішення з 22 листопада відновити навчання у всіх закладах освіти незалежно від форми власності, але водночас громадським транспортом зможуть скористатися лише вакциновані мешканці або ті, хто має негативний результат ПЛР-тесту. 

За увесь час у Львівській області COVID-19 підтвердили у 201 618 осіб. Померлих – 5143 людей. Одужали від коронавірусної інфекції 161 863 осіб.

Як повідомляв Укрінформ, з початку пандемії в Україні захворіли 3 284 008 осіб; одужали – 2 704 217, летальних випадків – 79 506. Протягом минулої доби, 17 листопада, зафіксовано 20 591 новий підтверджений випадок коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 1 478, медпрацівників – 377).