На Хмельниччині викрили групу осіб, які підробляли міжнародні COVID-сертифікати

Фото

Правоохоронці викрили на Хмельниччині групу осіб, які підробляли міжнародні свідоцтва про вакцинацію від COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ГУНП у Хмельницькій області.

«Слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області спільно з колегами з УСБУ за процесуального керівництва прокуратури викрили групу осіб, які займались підробкою міжнародних свідоцтв про вакцинацію від COVID-19. Клієнтами фігурантів були особи, які вирушали на роботу чи відпочинок за кордон, але не бажали вакцинуватися від COVID-19», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до групи входили двоє жителів Хмельницького – 39-річна жінка, яка працювала у сфері туризму, та 49-річний чоловік, який надавав послуги з отримання віз та працевлаштування за кордоном. До схеми вони також залучили очільницю центру первинної медико-санітарної допомоги однієї із сільських рад Рівненщини.

Читайте також: У Запоріжжі туристична менеджерка підроблювала COVID-сертифікати - кіберполіція

Міжнародні свідоцтва про вакцинацію від COVID-19 мали всі ознаки офіційного документа. Вони були видані та підписані уповноваженою особою і завірені печаткою за встановленою формою, зареєстровані в системі еHealth та під’єднані до додатку «Дія». Це забезпечувала саме керівниця центру первинної медико-санітарної допомоги.

Правоохоронці провели 5 санкціонованих обшуків, під час яких вилучили мобільні телефони, ноутбуки, документацію.

Розслідування здійснюється у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем групою осіб) Кримінального кодексу України.