Уряд додатково виділив 11 мільйонів для постраждалих від пожеж на Луганщині - Шмигаль

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про виділення 11 мільйонів гривень додаткових коштів для постраждалих від пожеж, що сталися минулоріч на Луганщині.

Про це під час робочої поїздки на Луганщину у п’ятницю, 26 листопада, сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Луганської облдержадміністрації

"В середу прийнято урядове рішення про виділення 11 мільйонів гривень додаткових коштів на виплату постраждалим від пожеж, що сталися в минулому році на Луганщині. Зокрема, для тих родин, які тоді не встигли вступити у право спадщини. До кінця року люди мають отримати ці гроші", - запевнив Прем’єр.

Також зазначається, що під час робочої поїздки на Луганщину Шмигаль ознайомився з будівництвом об’єктів обласного фізкультурного центру «Олімп» у Кремінній, відвідав Центр масової вакцинації в Сєвєродонецьку та обговорив відбудову інфраструктури, організацію тестування на КПВВ «Станиця Луганська».

«Завдяки реалізації програми Президента «Велике будівництво» – з кожним наступним відвідуванням високопосадовці бачать позитивні зміни: як ремонтуються дороги та об’єкти соціальної інфраструктури, – зазначив Шмигаль. – Упевнений, «Олімп» у Кремінній стане одним із найбільших в країни центрів олімпійської підготовки. До кінця наступного року всі основні об’єкти здадуть в експлуатацію і спортсмени національної збірної зможуть там повноцінно тренуватися».

Прем’єр-міністр акцентував, що на об’єкті вже збудовано залу спортивної гімнастики, триває реконструкція тренажерної зали, будівництво легкоатлетичного манежу та будинків для проживання спортсменів під час тренувальних зборів.

Очільник уряду повідомив, що разом із головою обласної державної адміністрації Сергієм Гайдаєм обговорено алгоритм підвищення комфорту вакцинальної кампанії та ПЛР-тестування на пунктах пропуску.

«Ми закликаємо всіх українців, жителів підконтрольних і тимчасово окупованих територій, вакцинуватися. В Україні для цього є всі можливості та визнані світом вакцини. Запрошую жителів Луганщини зробити щеплення, зокрема, в одному з 11 Центрів масової вакцинації. В наявності там наразі є три вакцини – «Модерна», «Пфайзер» та «Коронавак». Вакцинація є головним інструментом боротьби з коронакризою, збереження здоров’я та життя людей», – наголосив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок пожежі 6 липня 2020 року в Луганській області загинуло 6 осіб, за допомогою в лікарню звернулися 71 особа, 25 осіб госпіталізовано, згоріло 80 дач і 45 будинків, вогонь знищив 5 тисяч гектарів лісу, що становить 10% загальної площі лісового масиву області. Орієнтовний розмір збитків становить понад 450 млн. грн., не враховуючи наслідки екологічного характеру.

30 вересня – на початку жовтня 2020 року виникла повторна лісова пожежа на Луганщині, наслідки якої стали ще більш значними та трагічними.

Осередки вигорання лісу зайняли загальну площу понад 20 000 тисяч гектарів лісу, вогнем знищено понад 600 житлових будівель у межах Сєвєродонецького району Луганської області.

За однією з версій слідства - цє умисний підпал з боку терористів так званої «ЛНР».

Фото: Луганська ОДА