Дівчину-учасницю побиття школярок у Запоріжжі відправили до СІЗО

Фото

У Шевченківському районному суді Запоріжжя відбулося судове засідання з обрання запобіжного заходу одній з дівчат, яка брала участь у жорстокому побитті трьох школярок.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Сьогодні, 8 грудня, у Шевченківському районному суді обирають запобіжний захід для трьох дівчат-підлітків, які фігурували у жорстокому побитті школярок на території 12-ї школи. Загалом у справі чотири фігурантки.

16-річна Ксенія Т. навчається в ПТУ № 17. Того вечора вона була найагресивнішою з усіх нападниць. Вона била дівчат руками й ногами, вимагала, щоб їй на банківську картку перерахували кілька тисяч гривень.

Прокуратура наполягала на обранні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Заявивши, що дії підозрюваної того вечора зафіксовані на відеоролику, який 6 грудня було опубліковано в соцмережах.

Разом з Ксенією до суду прийшов її батько – Роман. Раніше він казав, що впливу на доньку не має.

“Мені соромно за те, що я побачив... дізнався. Прошу вибачення у потерпілих та їх батьків”, - сказав журналістам у залі суду батько 16-річної Ксенії Т. Роман П.

Адвокат підозрюваної просила обрати для її підзахисної цілодобовий домашній арешт, зобов'язавши носити електронний браслет.

Сама Ксенія сказала, що того дня перебувала у стані алкогольного сп'яніння і просила не відправляти її до СІЗО. Вона попросила вибачення у потерпілих та їх батьків.

Суд розглянув протоколи допитів постраждалих дівчат, вивчив відео бійки, висновки судово-медичної експертизи та постановив відправити підозрювану до СІЗО.

Як повідомлялося, НП сталася у листопаді на шкільному стадіоні, куди неповнолітніх дівчат викликали на шкільне подвір'я нібито для того, щоб віддати телефон, який раніше вкрала одна з нападниць. Проте натомість дівчат почали жорстоко бити та знімати все, що відбувається, на відео. Постраждалі – 2008, 2007 та 2005 років народження. Одна з них отримала черепно-мозкову закриту травму, перелом носа зі зміщенням, травму ключиці. Усі троє написали заяви. У поліції відкрили кримінальну справу за статтею "легкі тілесні ушкодження" (ст 125 КК України), і лише після того, як відео потрапило в соцмережі, дії фігурантів перекваліфікували на "хуліганство" (ч. 2 ст 296 КК України) та "вимагання" (ч.2 ст.189 КК України).

Крім того, у поліції відкрили кримінальну справу за фактом виготовлення і розповсюдження відеопродукції, що пропагує культ насильства та жорстокості (ч. 3 ст. 300 КК України). Але особу того, хто вів відеозйомку того вечора, наразі не встановлено.

6 грудня всім чотирьом фігуранткам справи повідомили про підозру.

Прокуратура просить обрати трьом підозрюваним запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Фото: Ольга Звонарьова, Укрінформ