Водій фури, якого підозрюють у скоєнні ДТП на Чернігівщині, провини не визнає

Водій вантажівки, якого підозрюють у скоєнні ДТП з 13-ма загиблими на Чернігівщині, на суді своєї провини не визнав.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив прессекретар Чернігівської обласної прокуратури Валерій Литовченко.

"Під час судового засідання підозрюваний своєї вини не визнав. Він сказав, що після того, як машина почала гальмувати, вже нічого не пам’ятає", - поінформував речник.

За його словами, у четвер, 9 грудня, Новозаводський районний суд м. Чернігова підтримав позицію прокурора і обрав 44-річному мешканцю Чернігівського району запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без можливості внесення застави.

За версією слідства, водій вантажного автомобіля DAF, який рухався у напрямку м. Мени, не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з пасажирським мікроавтобусом Mercedes, який їхав у напрямку м. Чернігова. Водію фури інкримінують "порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили загибель кількох людей", яка передбачає покарання до 10 років позбавлення волі.

Досудове розслідування проводить слідче управління ГУНП в Чернігівській області, процесуальне керівництво забезпечується прокурорами обласної прокуратури.

7 грудня на Чернігівщині, внаслідок зіткнення вантажівки з пасажирським мікроавтобусом на трасі Н-27 Чернігів-Грем'яч біля с. Брусилів Чернігівського району, 13 людей загинуло, сімох госпіталізували. Водій автобуса загинув.