Майора ЗСУ засудили до 8 років в’язниці за вбивство співслужбовця

Донецький апеляційний суд засудив майора Збройних сил України до восьми років позбавлення волі за умисне вбивство співслужбовця.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Об’єднаних сил повідомляє у Фейсбуці.

Суд, підтримавши позицію прокурорів Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Об’єднаних сил, скасував вирок Красноармійського міськрайонного суду Донецької області в частині призначеного військовослужбовцю покарання у виді 5 років позбавлення волі, ухваливши в цій частині новий вирок, яким визнав офіцера винним в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України) та призначив більш суворе покарання у вигляді 8 років позбавлення волі.

Прокурори у суді довели, що у березні 2017 року начальник відділення зв’язку штабу однієї з військових частин здійснив постріл із табельної вогнепальної зброї у голову співслужбовця.

Вирок суду набрав законної сили.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні Донецький апеляційний суд підтримав вирок Краматорського міського суду та визнав винним підполковника СБУ за умисне вбивство цивільного громадянина, присудивши йому 12 років ув’язнення.