Чернівчанка понад сім місяців безперервно хворіла на COVID-19

Представники Національного реєстру рекордів України зафіксували унікальний випадок. Жінка із Чернівців Юлія Драпата протягом семи місяців і 13 днів безперервно хворіла на COVID-19.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла керівниця Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова.

«Чернівчанка Юлія Драпата впродовж 7 місяців і 13 днів безперервно хворіла на Covid-19. Цей діагноз є підтверджений 15 аналізами, які зроблені в українських та німецьких лабораторіях. З медичної точки зору пояснення цій аномалії поки що немає. Але ми не називаємо це рекордом. У нас, як і в Книзі рекордів Гіннеса, є спеціальний розділ, який називається «Дивовижне поруч». Туди вноситься усе те, що викликає подив і що не має поки що на даний момент пояснень та потребує подальшого детального вивчення. Для того, щоб привернути увагу, в першу чергу, медиків до такої події, ми зробили публічну реєстрацію цього випадку», - сказала Вєтрова.

За її словами, на даний момент немає якогось логічного пояснення, чому людський організм такий тривалий час не міг подолати цю хворобу і вона набула затяжного характеру, не викликаючи ніякої відповіді імунної системи.

Вперше жінка отримала діагноз COVID-19 ще 20 листопада 2020 року, а вилікувалася від цієї хвороби вже влітку цього року, коли отримала перший негативний тест.

«Наразі вона почувається добре, хвороба все-таки відступила. Але, звичайно, організм постраждав від такого тривалого перебігу. Йому потрібне адекватне відновлення», - додала керівниця Національного реєстру рекордів України.

Важкого перебігу цієї хвороби у пацієнтки не було, її не госпіталізували і лікувалася вона увесь час вдома під доглядом медиків.

Попередній показник, пов’язаний із COVID-19, який фіксували представники Національного реєстру рекордів, також був у Чернівцях. Це був перший українець, який одужав від коронавірусу.