На Закарпатті громадянин Нігерії стрибнув у річку, аби потрапити до Словаччини

Фото

Прикордонний наряд Чопського загону врятував громадянина Нігерії, який намагався нелегально потрапити до Словаччини, перепливши річку Уж.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби.

"Під ранок прикордонний наряд відділення "Паладь Комарівці" помітив рух невідомої особи в бік кордону… Побачивши прикордонників, не зважаючи на холодну погоду, чоловік стрибнув у річку. Але він одразу зрозумів, що погарячкував, адже глибина річки та швидкість течії виявилися не такими, як він собі уявляв, і дістатися протилежного берега в таку пору року йому абсолютно не під силу. Тож порушник спробував повернутися, прикордонникам довелося йому допомагати вибратися на берег", - розповіли в ДПСУ.

Фото: facebook.com/zahidnuy.kordon

Як зазначається, правоохоронці швидко доставили нелегала до підрозділу, знайшли йому сухий одяг та взуття. Порушник, який не мав жодних документів, розповів, що він є громадянином Нігерії, деякий час працював у Харкові двірником, а згодом вирішив у пошуках кращого життя дістатися ЄС.

У двох наплічниках чоловіка виявили 900 євро, ноутбук, планшет, мобільні телефони та інші речі. Прикордонники встановлюють особу затриманого та перевіряють правдивість його слів.

У будь-якому разі іноземцеві доведеться відповідати за ст. 204-1 КУпАП (Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України). Рішення у справі прийматиме суд.

Як повідомляв Укрінформ, прикордонники Чопського загону затримали двох громадян Туреччини, які намагалися незаконно потрапити до Словаччини.