Постраждалого внаслідок пожежі у Косівській лікарні медика перевезуть до Києва

Постраждалого внаслідок пожежі у реанімації Косівської центральної районної лікарні медика готують до аеромедичної евакуації до київського опікового центру.

Як передає Укрінформ, про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив у Фейсбуці.

"Саме людський фактор став причиною страшної пожежі у реанімаційному відділенні Косівської центральної районної лікарні. За інформацією ДСНС України, спалах стався через недотримання елементарних протипожежних норм", - зазначив Ляшко.

Він підкреслив, що через займання троє людей загинули і троє постраждали, також одна людина померла від COVID-19.

"Приношу щирі співчуття родинам загиблих. Окремо хочу подякувати медичним працівникам Косівської лікарні, які ще до прибуття вогнеборців встигли евакуювати й врятувати життя 12 пацієнтів. Окрім того, на місці всю ніч працювали 8 бригад екстреної медичної допомоги", - наголосив Ляшко.

За його словами, наразі одного із постраждалих медиків готують до аеромедичної евакуації для надання високоспеціалізованої допомоги в київському Опіковому центрі.

Іншим постраждалим надають допомогу в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні.

"Звертаюсь до керівників медичних закладів, ще раз наголосіть про важливість дотримання правил безпеки, адже ці елементарні речі рятують життя", - підкреслив Ляшко.

Як повідомляв Укрінформ, у реанімаційній палаті Косівської ЦРЛ 28 грудня близько 21-ї години виникла пожежа. До прибуття рятувальників з лікарні евакуювали 12 людей. Ліквідувати пожежу вдалося близько 22-ї години. У вогні загинули троє людей, ще одна людина померла від COVID-19. Трьох пацієнтів із сусідньої палати вдалося врятувати. Їх госпіталізували до Івано-Франківської ОКЛ.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій повідомили, що причиною пожежі могла стати запалена свічка у перенасиченому киснем приміщенні.