У Запоріжжя привезли Віфлеємський вогонь для бійців на передовій

Фото

У Запоріжжі у волонтерському центрі "Солдатському привалі" скаути організації "Пласт" передали Віфлеємський вогонь військовому капелану та волонтерам, які відвезуть його на передову українським бійцям.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми привезли Віфлеємський вогонь до "Солдатського привалу". Зазвичай ми збираємо священнослужителів усіх конфесій на Хортиці, на території Запорізької Січі, у церкві Покрови Пресвятої Богородиці, але через те, що область була довгий час у червоній зоні, ми вирішили розвозити вогонь усім окремо. 24 грудня ми відвезли вогонь до Римо-католицької церкви, завтра повеземо до храмів ПЦУ, плануємо завезти до вірменської церкви, греко-католицької, щоб усі віряни отримали вогонь", - зазначив голова запорізької організації "Пласт" Ярослав Мотрич.

У Запоріжжя доставили Віфлеємський вогонь для передачі бійцям на передову / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Військовий капелан Костянтин Ярин прочитав молитву, в якій подякував українським військовим за мир та оборону державного кордону. Найближчим часом волонтери вирушать на схід країни, щоб передати бійцям Віфлеємський вогонь.

Зазвичай, запорізькі скаути їздили за Віфлеємським вогнем до Києва, проте пандемія коронавірусу вплинула на процес передачі та цього року його доставила до регіонів Укрзалізниця.

Як повідомлялося, Віфлеємський вогонь миру — це міжнародна щорічна скаутська акція до свят Різдва Христового, яка полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Ця традиція існує з 1984 року. В Україні вогонь уперше з'явився у 1992 році.