АМКУ оштрафував «Тернопільводоканал» за зловживання монопольним становищем

Антимонопольний комітет оштрафував комунальне підприємство «Тернопільводоканал» за зловживання монопольним становищем на ринку послуг з приймання та очищення стічних вод.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі АМКУ.

Так, комітет встановив, що КП висувало перевізникам, що вивозили спецтранспортом від споживачів, не приєднаних до системи централізованого водовідведення, безпідставні вимоги з надання інформації про якісний склад відходів. А в разі їх невиконання - підприємство застосовує коефіцієнт, що підвищує плату за його послуги у три рази.

«Законодавством, що регулює відносини між водоканалами та перевізниками рідких відходів, не передбачено обов’язок останніх самостійно визначати якісний склад стічних вод. Відповідно, не передбачено і застосування коефіцієнтів при розрахунках плати за послуги у разі невиконання вимог», - пояснили в АМКУ.

А відтак, за порушення закону «Про захист економічної конкуренції», що призвело до ущемлення інтересів споживачів, на КП накладено штраф 389 824 грн та зобов’язано у двомісячний строк з дати отримання рішення припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції.