У поліції спростовують масове звільнення правоохоронців у Токмаці

Інформація щодо масового надання рапортів на звільнення поліцейськими відділу № 3 Пологівського районного відділу поліції – не відповідає дійсності.

Про це повідомили в ГУНП в Запорізькій області, передає Укрінформ.

"Інформація щодо масового надання рапортів на звільнення поліцейськими відділу № 3 Пологівського районного відділу поліції – не відповідає дійсності. Навіть більше, ми фіксуємо штучне та планомірне просування неправдивої інформації з метою дискредитації службової діяльності поліцейських підрозділу, а також обласної поліції в цілому", - йдеться у повідомленні.

За інформацією обласного управління Нацполіції, 31 грудня поліцейські відділу № 3 Пологівського районного відділу поліції, дійсно, заявили про певні невдоволення станом матеріально-технічного забезпечення та рівнем оплати за понаднормове несення служби.

На місце виїхав очільник ГУНП в Запорізькій області Микола Лушпієнко та керівник відомчої профспілки. В ході спільного обговорення проблемних питань було вирішено через профспілкову організацію направити колективне звернення від поліцейських до депутатського корпусу, Кабінету Міністрів України, міністру МВС та Президенту України щодо покращення матеріально-технічного забезпечення працівників.

"На теперішній час працівники підрозділу поліції несуть службу в штатному режимі. Жодного рапорту щодо звільнення з ОВС до апарату ГУНП в Запорізькій області не надходило", - повідомили в пресслужбі поліції.

Про те, що 95% особового складу Токмацького відділу поліції написали рапорти на звільнення ще 31 грудня на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила народна депутатка Юлія Яцик. Сьогодні вона оприлюднила допис, у якому написала, що через неналежне грошове забезпечення почали масово звільнятися поліцейські. "Наприклад, в місті Токмак Запорізької області рапорти про звільнення подало більше 90% особового складу місцевого управління поліції…", - йдеться у дописі.

Вона також закликала міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, парламентський правоохоронний комітет невідкладно ініціювати коригування державного бюджету з метою збільшення грошового забезпечення поліцейських.

Раніше повідомлялось, що керівником ГУНП в Запорізькій області було призначено невідкладне службове розслідування щодо неналежного реагування працівників підрозділу поліції на заяву громадянки, якій погрожував вбивством в кафе один із місцевих мешканців. Розслідування проводять працівники Управління головної інспекції. Результати будуть передані до ДБР у разі підтвердження.

За відсутність контролю за діями підлеглих, начальника відділення поліції № 3 Пологівського районного відділу поліції звільнено від виконання обов’язків за займаною посадою.