У Львові вийшов на маршрут перший п’ятисекційний трамвай українського виробництва

Відео

У Львові перший з 10 нових п‘ятисекційних трамваїв "Електрон" скерували по маршруту №8 на Сихів – найбільший мікрорайон міста.

Про це у Фейсбуці повідомив начальник управління транспорту Львівської міської ради Орест Олеськів, передає Укрінформ.

«Сьогодні став свідком передріздвяного дива. Перший з 10 нових п‘ятисекційних трамваїв Електрон поїхали з пасажирами на Сихів по 8 маршруті. Тепер цей маршрут зможе ще ефективніше і комфортніше підвозити мешканців Сихова до центру міста», - написав Олеськів.

Як повідомили у міській раді, станом на 6 січня у межах співпраці з Європейським інвестиційним банком придбано вже три нові п’ятисекційні трамваї «Електрон», які виготовлені у Львові. До середини цього року очікують отримати ще 7 аналогічних трамваїв. Перший з трамваїв вже пройшов технічні випробування і курсуватиме із Сихова (вул. Вернадського) до центральної частини міста (пл. Соборна). Два інші трамваї зараз проходять технічні випробування і до кінця січня мають теж вийти на маршрути.

Загальна пасажиромісткість трамваю - 265 осіб. Це п`ятисекційний однопросторовий комфортний вагон з системою кондиціонування салону і кабіни водія, з пониженим рівнем вібрації та шуму, технічний рівень якого відповідає сучасним європейським вимогам до міського електротранспорту. Широкі двері і низький рівень підлоги вагону дозволяють прискорити швидкість посадки-висадки пасажирів, особливо зручні для пасажирів з дітьми та осіб з обмеженою здатністю пересування. Підлога вагону в зоні дверей салону обладнана системою підігріву, що виключає обмерзання та намерзання снігу в зимовий період. Спеціальне покриття вікон зберігає тепло у холодну пору року і відбиває ультрафіолетові промені сонця у спеку. Трамвай обладнаний зовнішніми та внутрішніми відеокамерами панорамного огляду.

Як повідомляв Укрінформ, вартість одного п`ятисекційного трамваю – 1,9 млн доларів. Завдяки участі Львова у проєкті «Міський громадський транспорт України» місто отримало 12 млн євро на закупівлю десяти п’ятисекційних низькопідлогових трамваїв за кредитом від ЄІБ.