На Харківщині близько 10 тисяч медиків не вакцинувалися від COVID-19

На Харківщині досі не вакцинувалися від коронавірусної хвороби близько 10 тисяч медичних працівників.

Про це під час апаратної наради в облдержадміністрації повідомив директор департаменту охорони здоров'я Харківської ОДА Максим Хаустов, передає кореспондент Укрінформу.

«Загальна кількість медичних працівників в області – приблизно 52 тисячі. Отримали одну дозу – 7 604 особи. Отримали дві дози 34 044 особи, це приблизно 65%. Якщо казати загалом, щеплено приблизно 80% від загальної кількості працівників», - повідомив Хаустов.

Він зауважив, що департамент очікує, що до кінця січня показник вакцинації медиків все ж сягне 99% - інакше працівників доведеться відсторонювати.

«Це негативний буде приклад, коли ми лікарів будемо відстороняти від роботи. Ми маємо зробити все для того, щоб досягти принаймні 99% вакцинації саме медичних працівників. Для мене незрозуміло, коли лікарі, які мають бути прикладом для всіх, а ми не можемо організувати їх вакцинацію. Я переконаний, що питання не в якихось думках проти вакцини», — сказав голова Харківської ОДА Олег Синєгубов.

Загалом, за даними Хаустова, на Харківщині вакцинувалося двома дозами 44% від усього дорослого населення.

Як повідомляв Укрінформ, із 31 січня вступає в силу постанова Кабінету Міністрів щодо відсторонення усіх медичних працівників від роботи, якщо вони не мають щеплення від коронавірусу.