Кам’янець-Подільський залишився без бюджету – мер ініціює розпуск міськради

Міський голова Кам’янця-Подільського на Хмельниччині Михайло Посітко ініціює перед Верховною Радою розпуск міської ради через неприйнятий бюджет на 2022 рік та програму благоустрою.

Про це Посітко заявив у своєму відеозверненні у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Проєкт рішення про місцевий бюджет на 2022 рік вже мав би бути розглянутий і прийнятий депутатами міської ради. Хочу сказати, що він є базовим бюджетом, який фактично складається на 85% на забезпечення захищений статей, а саме – заробітної платні та енергоносіїв... Станом на 1 січня у нас є перехідні залишки – це близько 43 млн грн, які ми також будемо розподіляти і спрямовувати саме на розвиток. Всі відповідні процедури опрацювання бюджету, його обговорення були проведені, кошти в громади є. Немає єдиного – бажання депутатів прийти на пленарне засідання і проголосувати за це», - зазначив міський голова.

За його словами, місцевий бюджет на 2022 рік наразі не прийнятий. Депутати або не з’являються на засідання, або висловлюють необґрунтовані вимоги до бюджету, а також стримують прийняття програми благоустрою Кам’янець-Подільської міської територіальної громади.

«Зараз є чітке завдання не прийняти цю програму благоустрою або прийняти її в тому вигляді, яка б нам не давала можливості розвивати нашу громаду. Цього ми допустити не можемо. Тому, враховуючи кричущі факти бездіяльності депутатського корпусу, в мене не залишається іншого вибору, як ініціювати перед Верховною Радою України процедуру розпуску Кам’янець-Подільської міської ради», - наголосив Посітко.

Міський голова зауважив, що все залежатиме від Верховної Ради - іншого рішення щодо виходу із ситуації він наразі не бачить.

Як повідомлялось, завдяки грантовій програмі Кам’янець-Подільський отримає близько 1 мільйона євро на реалізацію проєкту «Сприяння економічному зростанню Кам’янець-Подільської громади».