У вбивстві хлопчика на Запоріжжі підозрюють двох раніше судимих чоловіків

У Запорізькій області у погребі приватного будинку знайшли тіло 11-річного хлопчика, якого розшукували близько 5 місяців. Правоохоронці підозрюють двох раніше судимих чоловіків.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Запорізькій області, передає Укрінформ.

“Труп хлопчика 2010 року народження, якого розшукували як зниклого безвісти, виявлено закопаним у погребі на території приватного будинку. У скоєнні тяжкого злочину обґрунтовано підозрюються двоє раніше судимих чоловіків. Поліцією проводяться невідкладні заходи по їх затриманню”, - йдеться у повідомленні.

За інформацією правоохоронців, при перевірці та реалізації оперативної інформації на території Якимівської територіальної громади, працівниками сектору кримінальної поліції у погребі приватного будинку був виявлений закопаний труп дитини. Тіло направлено до моргу для встановлення причин смерті.

Читайте також: Родина вбитої підлітком шестирічної дитини на Харківщині судитимуться з державою

До скоєння злочину, за версією поліції, причетні раніше судимі чоловіки 1976 та 1996 років народження. Старший з них 9 років перебував за ґратами за скоєння тяжких злочинів.

“Оперативниками встановлено, що вони скоїли викрадення хлопчика наприкінці серпня 2021 року, утримували в підвалі впродовж двох тижнів, а потім вбили”, - додали в поліції.

Відкрито кримінальні провадження за ознаками особливо тяжких злочинів, визначених у ч.2, ч.3, ч.12 ст.115 “Умисне вбивство” та ч.3 ст.146 “Незаконне позбавлення волі або викрадення” Кримінального кодексу України.

Читайте також: На Миколаївщині знайшли мертвим 9-річного хлопчика, поліція з’ясовує обставини

Наразі поліцейські вживають невідкладних заходів зі встановлення місцезнаходження та затримання підозрюваних.