У Чернігові резонансну справу про вбивство поліцейського передали до суду

Поліція Чернігівщини завершила розслідування резонансної справи про умисне вбивство одного поліцейського та незакінчений замах на вбивство другого і передала обвинувальний акт прокурору для направлення до суду.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Чернігівської області, передає Укрінформ.

"Поліцейські завершили досудове розслідування та передали прокурору для направлення до суду обвинувальний акт щодо групи із чотирьох молодиків, які обвинувачуються у вчиненні умисного вбивства та незакінченого замаху на умисне вбивство, вчиненому за попередньою змовою групою осіб. Крім того, одному з обвинувачених додатково інкриміновано вчинення грабежу, поєднаного з насильством", - ідеться у повідомленні.

У поліції нагадали, що трагічний інцидент трапився 2 жовтня 2021 року близько першої години ночі на вулиці Незалежності в Чернігові. Унаслідок побиття молодиками двох поліцейських один із них помер на місці, другого госпіталізували. Обидва потерпілі були в цивільному одязі й перебували у відпустці.

Читайте також: Убивство поліцейського в Чернігові: підозру оголосили двом патрульним

Загиблому нападники завдали понад 18 ударів у голову. Його товариша побили й пограбували, і він потрапив до лікарні. Під час побиття один із нападників викрав його мобільний телефон.

Невдовзі після інциденту поліція затримала шістьох молодиків, усіх взяли під варту. Підозрювані - чернігівці, наймолодшому з них 16 років, ще двом по 17, найстаршому - 18. Ще одну підозру - у вчиненні грабежу - поліція повідомила 32-річному чернігівцю, який забрав сумку одного з потерпілих.

За фактом нападу на колег поліція відкрила кримінальні провадження за рядом статей ККУ, пізніше обласна прокуратура об’єднала їх в одне. За крадіжку сумки поліція відкрила окреме провадження.

Обвинувальний акт скеровано до Новозаводського районного суду м. Чернігова.