У Львові українські й американські кардіохірурги прооперували 15 дітей із вадами серця

Фото

У Львові українські кардіохірурги і їхні колеги з благодійної місії Novick Cardiac Alliance (США) за півтора тижні прооперували 15 дітей з вадами серця і проконсультували сорок.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Першого територіального медоб'єднання Львова, передає Укрінформ.

"15 маленьких сердець полагодили та 40 діток - проконсультували... Такі результати спільної роботи наших дитячих кардіохірургів та колег із благодійної місії Novick Cardiac Alliance (США), яка уже півтора тижні триває у Дитячій лікарні Першого медоб’єднання Львова", - йдеться у повідомленні.

У Львові українські і американські кардіохірурги прооперували 15 дітей із вадами серця / Фото: Перше територіальне медичне об'єднання міста Львова

Зазначається, що операції та консультації відбуваються щодня. Допомога надається діткам із важкими вродженими вадами серця. Виконуються як “відкриті” операції, так і інтервенційні, коли ваду коригують без розрізів - через судинний доступ.

У лікарні поінформували, що найменшому пацієнтові - лише один місяць. Це «сонячна дівчинка» з вадою серця, вона сьома дитина у мами.

Читайте також: У Львові однорічній дитині вперше в Україні пересадили печінку від посмертного донора

За підсумками дев'яти днів другої благодійної місії Novick Cardiac Alliance (США) у Львові зауважили, що співпраця українських лікарів та колег із-за океану значно прискорює темпи відновлення дитячої кардіохірургії у місті. Представники Novick Cardiac Alliance говорять, що і надалі готові підтримувати українських кардіологів. Наступний, третій, візит благодійної місії заплановано на травень.

Фото: @1tmolviv