У Харкові другого з двійнят, постраждалих у ДТП, переведуть із реанімації

У Харкові трирічного хлопчика, який 12 січня постраждав у смертельній ДТП на Кільцевій дорозі, переведуть із реанімації до дитячої травматології, де вже перебуває його сестра-двійня.

Про це повідомляє пресслужба Харківської міської ради, передає Укрінформ. 

"Трирічного хлопчика, який постраждав у ДТП на Окружній дорозі, планують перевести з Міської лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. О. І. Мещанінова до лікарні №17", - йдеться у повідомленні.

За словами заступника міського голови Світлани Горбунової-Рубан, хлопчика хочуть перевести до дитячої травматології в одну палату з сестрою. Він успішно переніс операцію на стегновій кістці. Наразі дитину зняли з апарату для витяжіння.

Посадовець зазначила, що стан його сестри – стабільний, вона одужує, і планується, що дівчинка скоро вставатиме з ліжка. У подальшому діти пройдуть необхідну реабілітацію.

Читайте також: Двійнята, які втратили батьків у ДТП під Харковом, ідуть на поправку

Також Горбунова-Рубан повідомила, що на наступному засіданні виконавчого комітету міської ради буде прийняте рішення про опікунство над дітьми. Їх виховуватиме 31-річна сестра загиблої матері, яка має власну 10-річну дитину.

Як повідомляв Укрінформ, 12 січня на кільцевій дорозі Харкова поблизу села Черкаська Лозова Малоданилівської громади зітнулися автомобілі Kіа та Toyota Camry служби таксі. На місці події загинули обидва кермувальники та пасажирка таксі - дружина водія. До медичного закладу з тілесними ушкодженнями доставили 3-річних двійнят - дітей загиблого в Toyota подружжя. У хлопчика була відкрита черепно-мозкова травма, забій легені, абдомінальна травма, в зв’язку з чим була видалена селезінка і зашита печінка, а також перелом стегна. У дівчинки – переломи обох ніг.