У Львові праворадикали напали на муніципальний мистецький центр

Фото

Невідомі молодики 13 лютого увірвалися до Львівського муніципального мистецького центру, де пошкодили майно галереї та розклеїли у виставковому залі свої агітки.

Про це у Фейсбуці повідомила директор центру Ляна Мицько, передає Укрінформ.

«У неділю, 13 лютого, о 10:09, коли на Стефаника, 11 лише починається життя і приходять перші працівники, на комунальну установу Муніципальний мистецький центр було здійснено напад праворадикалів, які керувалися гомофобними настроями. Мова йде про приблизно 15 осіб, частина з яких були у масках, іншу частину вдалося ідентифікувати», - зазначено у повідомленні.

Читайте також: На столичному Подолі праворадикали розгромили бар «Хвильовий» - ЗМІ

За її словами, зловмисники поламали телефон відвідувача, вішак, забрали артоб'єкт зі вхідного простору (прапор), знищили постери «Стрічки та трикутники» шляхом поклейки своїх агіток. Молодики хотіли переконати адміністраторку та єдиного на той час відвідувача у неправильності виставок та частини проєктів, які створюються у Центрі. Зокрема мова йде про виставку картин художника-анархіста Давида Чичкана, яка зараз проходить у галереї.

За словами Мицько, після виклику поліції зловмисники покинули артцентр.

Як повідомила кореспонденту Укрінформу речниця національної поліції Львівщини Світлана Добровольська, на місці працює слідчо-оперативна група, встановлюють усі обставини події, причетних осіб. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч. 2 Ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Давид Чичкан – сучасний український художник, який розвиває критичний напрямок у мистецтві. Працює з такими методами, як графіка, живопис, стріт-арт та перформанс.

Як зазначено на сайті Львівського муніципального центру, «Стрічки та трикутники» - персональний проєкт Чичкана, в якому він розмірковує про українську ідею та українську ідентичність і представляє візуальну естетику, розроблену ним для майбутнього поступу українства.