Лікарні на Закарпатті готуються приймати поранених

На Закарпатті лікарні припиняють планову госпіталізацію, проводять аудит медзасобів та ліків, готуються надавати допомогу пораненим.

Про це у Фейсбуці повідомив перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький, передає Укрінформ.

"Через обставини у країні наші лікарні тимчасово не проводять планової госпіталізації пацієнтів. Медична система краю готова до будь-якого розвитку подій. Якщо виникне потреба у госпіталізації військових чи постраждалих від збройної агресії, наші медики готові приймати та надавати всю необхідну допомогу", - заявив посадовець.

Білецький також закликав громадян здавати кров, аби лікарі мали запас. Це можна зробити у Центрі переливання крові в Ужгороді чи районних лікарнях.

Про зупинку планових госпіталізацій заявили й директори лікарень. Зокрема, Закарпатська обласна лікарня звільняє корпус, де перебували пацієнти з коронавірусом, аби розгорнути відділення для прийняття поранених.

"Там є чотири операційні, відділення на 50 ліжок. Ми створюємо цілодобове чергування наших лікарів: хірургів, травматологів. Переходимо в інші умови роботи", - сказав Суспільному директор лікарні Юрій Яцина.

Як повідомляв Укрінформ, глава країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі. Близько 4 ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну.

Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Президента щодо запровадження воєнного стану на всій території України.