Влада Одеси закликала жителів не ходити біля морського узбережжя

Мерія Одеси закликала жителів та гостей міста в умовах воєнного стану обмежити прогулянки на морських пляжах та узбережжі, а також не фотографувати й публікувати у соцмережах фрагменти пересування техніки ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у Телеграмі пресслужби міськради.

«Через запровадження воєнного стану в Україні та здійснення відповідних заходів ЗСУ для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави, просимо обмежити своє перебування на території пляжів та узбережжя. У жодному разі не фотографуйте та не поширюйте інформацію щодо пересування військової техніки та військових», - зазначили в мерії.

Зі свого боку, Одеська облдержадміністрація застерегла жителів не піднімати на вулицях різноманітні підозрілі предмети, зокрема, телефони й дитячі іграшки – вони можуть бути замінованими.

«Диверсійно-розвідувальні угрупування можуть розкидати на вулицях міста мобільні телефони та іграшки, які начинені вибухівкою», - йдеться в повідомленні пресслужби ОДА.

Жителів просять у жодному випадку не торкати цих речей і не піднімати їх, а також попередити про це також своїх дітей та близьких.

Як повідомлялося, глава країни-агресора Володимир Путін 24 лютого оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі.

Близько 4-ї години ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на всій території України запроваджується воєнний стан.