В Україні створили координаційний центр із допомоги постраждалим містам

В Україні створили координаційний центр із допомоги постраждалим містам, зокрема, із забезпечення продовольчими продуктами, ліками, питною водою та паливом.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"Створено Координаційний центр із забезпечення продовольчими продуктами, ліками, питною водою та паливом, який буде працювати 24/7 для забезпечення постраждалих від війни міст та регіонів усім необхідним", - сказав він.

Також Шмигаль додав, що Кабінет Міністрів на час дії воєнного стану спростив процедуру закупівлі товарів, робіт і послуг для потреб оборони України, забезпечення життєдіяльності населення та функціонування держави. Такі закупівлі будуть здійснюватися за рішенням керівника замовника або органу управління державним майном.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого за вказівкою президента Володимира Путіна Росія розпочала війну з Україною. Російські війська п'ятий день поспіль обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запровадили військовий стан та оголосили загальну мобілізацію.

Голова Донецької облВЦА Павло Кириленко заявив, що місто Волноваха на Донеччині перебуває на межі гуманітарної катастрофи. Російська армія бомбить місто вже другу добу поспіль, рівняючи його із землею. Від обстрілів окупантів масово постраждали приватні та багатоквартирні будинки, об'єкти інфраструктури, лікарня.