Від початку нападу Росії Львівщина прийняла понад 63 тисячі переселенців

На Львівщині, від початку війни з Росією, вдалося розселити 63,6 тисячі внутрішньо переміщених осіб, загалом в межах області розгорнули 80 тисяч місць.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА, передає Укрінформ.

«Завдяки спільній роботі Львівської ОВА з головами територіальних громад в області вдалось розгорнути понад 80 тисяч місць для поселення. Так, станом на 5 березня загальна кількість поселених складає 63,6 тис. осіб», - йдеться у повідомлені.

Раніше Львівська обласна військова адміністрація створила центр для прийняття та подальшого поселення переселенців на «Арені Львів». Цю роботу координує департамент економічної політики. Зокрема він забезпечує реєстрацію та розподілення за двома напрямками: тимчасове поселення в близькому розташуванні до залізничного вокзалу для осіб, які потребують поселення на одну ніч для подальшого виїзду за кордон або у інші області, а також тривале проживання: забезпечується довезення до закладів державної та комунальної форми власності територіальних громад.

ОВА повідомляє, що від головного залізничного вокзалу Львова курсують шатл-баси, які доставляють українців, які втікають від війни на «Арену Львів», а вже звідти є автобуси, які розвозять безпосередньо по громадах.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.