На Донеччині російські військові випустили дві ракети Торнадо-С

Відео

На Донецьку область було випущено дві російські ракети Торнадо-С.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Національної поліції України (НПУ) у Телеграмі.

«У кожну з ракет входить по 646(!) касетних кумулятивних осколкових бойових елементів 3Б30 (мін), які можуть здетонувати у будь-який момент. У Покровську від вибуху таких мін, які «накрили» житловий приватний сектор, поранення отримали троє людей – місцевий мешканець та два вибухотехніки ДСНС», - уточнюється у повідомленні.

У НПУ поінформували, що ракети Торнадо-С російська армія взяла на озброєння у 2015 році.

Зазначається, що дві такі ракети війська російської армії випустили на місто Покровськ.

«Попередньо, окупанти хотіли підірвати залізничний вокзал, проте бойові елементи впали здебільшого на приватний сектор мирних мешканців - на вулиці Центральна, Кальміуська, Бикова та прилеглі території поблизу вокзалу», - поінформували у відомстві.

Уточнюється, що під час розмінування одного з вибухових елементів було поранено двох вибухотехників ДСНС, ще одна міна вибухнула в руках місцевого мешканця.

Наголошується, що бойові елементи ракет особливо небезпечні, і що перше призначення ракет - знищення легкоброньованої техніки, друге – знешкодження людей саме мінами, які знаходяться всередині.

«Відмітною ознакою такого елемента є біла стрічка. Не підходьте до снаряда ближче ніж за 10 метрів», - сказав начальник групи піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування АРЗСП ДСНС в Донецькій області Анатолій Краснопьоров.

Уточнюється, що такі ракети також було випущено на Чернігівську область та виявлено у Миколаєві.

Зі свого боку поліцейські Донеччини та вибухотехніки ДСНС наполегливо закликали мешканців дотримуватися правил безпеки з вибухонебезпечними предметами.

«Не підходьте до вибухових пристроїв та елементів!Не торкайтеся! Не намагайтеся перенести! Одразу повідомляйте про знахідку до поліції або ДСНС за номером 101. Покровське РУП - 050-020-98-46», - наголошується у повідомленні.

Зазначається, що інші номери територіальних підрозділів поліції Донеччини є тут.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.