В Ужгороді працює кухня для біженців, де готують 50 тонн їжі на добу
В Ужгороді для біженців працює кухня на базі місцевого ресторану, півсотні волонтерів за добу готують та видають тут п'ять тонн гарячої їжі.
Про це розповіли в Закарпатській ОВА, передає Укрінформ.
Волонтер Назар Басов долучився до волонтерського проєкту місцевого ресторану "Дельфін" від самого початку повномасштабних воєнних дій.
«Долучився до такої роботи на другий день війни, щоб допомогти людям, які вимушено покинули свої домівки. Зробив це з однієї причини: я – українець», – наголосив хлопець.
За його словами, тут працюють майже 50 волонтерів. Організовувати людей не довелося – місцеві самі приходять і беруться до роботи.
«Отримуємо гуманітарну допомогу – макаронні вироби, молочну продукцію, свіжі фрукти та овочі, солодощі, напої. Готуємо їжу, щоб нагодувати людей тут, іншу ж частину страв відвозимо на КПП, вокзал та інші локації.
Зокрема, за один день кухня може приготувати та видати п'ять тонн гарячої їжі.
Як повідомлялося, на Закарпатті прийняли понад 60 тисяч внутрішньо переселених осіб. Кордони області з початку війни перетнули 300 тисяч українців.
З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.
Фото: carpathia.gov.ua