Під обстрілами перебувають 22 населені пункти Донеччини

Фото

Під обстрілами російських військ знаходяться 22 населені пункти Донеччини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Нацполіції в Фейсбуці.

«Під обстрілом росіян опинилися 22 населених пункти – Маріуполь, Авдіївка, Вугледар, Краматорськ, Слов’янськ, Святогірськ, Миколаївка, Дружківка, Світлодарськ, Торецьк, Степне, Єгорівка, Петрівське, Верхньоторецьке, Кам’янка, Олександропіль, Новоселівка-2, Новобахмутівка, Піски, Павлівка, Велика Новосілка, ст.Брусин», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що було пошкоджено щонайменше 65 об’єктів – житлові будинки, лавра, магазини, потяг, міст, газова труба тощо.

Як повідомляється, на станції Брусин уламками пошкоджено потяг, який здійснював евакуаційний рейс. Загинула провідниця, ще одна поранена. Поїзд мав евакуювати мешканців Донеччини та Луганщини, які очікували на порятунок на вокзалі Лимана, зокрема близько 100 дітей.

Під постійним вогнем також залишається Маріуполь, який ворог перетворює на руїни. Жителі – у вкрай критичному стані.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ст.438 (Порушення законів і звичаїв війни) та ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, на Донеччині російська авіація атакувала Святогірську лавру.

Авіабомба розірвалася за 50 м від мосту, що з'єднує правий та лівий береги річки Сіверський Донець, поблизу входу до Лаври. У храмах вилетіли віконні рами. У лаврських готелях вибуховою хвилею вибито всі вікна та двері.

Кількох поранених госпіталізували.

Нині у Лаврі перебувають 520 біженців, у тому числі 200 дітей. У Святогірську біженців та місцевих жителів - майже 10 тисяч.