Військових рф у Голій Пристані немає, мера викрали загарбники

Міський голова Голої Пристані Олександр Бабич викрадений російськими агресорами, станом на ранок 29 березня представників рф у місті не було.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Голопристанська міська рада.

«Станом на ранок представників російської федерації у місті немає. Відносно міського голови – ситуація незмінна», - інформують у міській раді.

Після «візиту» російських військових 28 березня, у місті вже нарахували 12 об’єктів – громадських будівель, що були агресорами понівечені.

«Крім того, був пошкоджений і приватний сектор, деякі приміщення», - зазначають у міській раді.

Щодо долі і стану міського голови та інших мешканців громади, які утримуються російськими військовими, інформації немає. Про їхнє викрадення повідомлено центральну українську владу, відкриті відповідні кримінальні провадження.

Зазначається, що міська влада закликає продовжувати зберігати у місті лад, підтримувати один одного. Комунальні служби у місті працюють, працівники Держпродспоживслужби стежать за ціноутворенням.

Як повідомлялося, у місті Гола Пристань на Херсонщині 28 березня російські агресори викрали вранці міського голову Олександра Бабича, у місті проводили обшуки. Російські окупанти розгромили Центр надання адміністративних послуг.

На Херсонщині жителі регулярно проводять мирні акції протесту проти російського агресора. Російські військові застосовують силу та зброю проти людей, є поранені та затримані. Також вони викрадають мешканців області.

За словами першого заступника голови облради Юрія Соболевського, загарбники викрали і утримують десятки мешканців Херсонщини.

У Херсоні міська рада розробила єдину форму для подання інформації про викрадених, зниклих людей та факти мародерства.

Служба безпеки України розширила канали отримання інформації від громадян про воєнні злочини російських окупантів на території України.

24 лютого президент рф путін почав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.