Над Харковом фіксують ворожі безпілотники, що «винюхують» позиції ЗСУ

Над Харковом протягом доби знову фіксували ворожі безпілотники, які намагаються визначити позиції захисників міста.

Про це в своєму Телеграмі повідомив голова Харківської обласної військово-цивільної адміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«За даними Штабу оборони, ворожої авіації по місту Харків не спостерігали. Але продовжується активність ворожих безпілотних літальних апаратів, які «розвідують» позиції підрозділів ЗСУ, ТРО та НГУ», - повідомив Синєгубов.

Також тривають активні бої в Ізюмському напрямку. У цьому районі Збройні сили України за добу збили 1 винищувач та 1 безпілотник ворога.

За інформацією Синєгубова, за минулу добу російські окупаційні війська постійно наносили артилерійські, мінометні обстріли, обстріли з РСЗВ в регіоні, всього - 39 разів: у Харкові - в райони Салтівки, Олексіївки, Холодної Гори, ХТЗ, а також по містах Чугуїв і Дергачі.

Зафіксовано близько 180 обстрілів противником з «Градів». Через обстріли виникали пожежі у Київському, Шевченківському районі та Салтівці. Пошкоджені житлові будинки, об'єкти торгівлі та інші об’єкти цивільної інфраструктури. Жертв і постраждалих, за даними голови ВЦА, немає.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування воєнних злочинів росії в Україні.