З Луганщини сьогодні загалом евакуювали понад тисячу осіб

Оновлено

З Луганської області сьогодні загалом евакуювали понад тисячу осіб, більш як 700 виїхали з Лисичанська.

Про це у Фейсбук повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

“Загалом сьогодні евакуйовано з Луганщини понад 1000 осіб”, - написав він.

За словами Гайдая, Лисичанськ - рекордсмен, з місць збору в цьому місті виїхали більш як 700 людей. З місць збору в Лисичанську виїжджали також жителі прилеглих міст.

Гайдай нагадав, що поїздами на захід України вже прямують 207 жителів Сєвєродонецька, 20 жителів Рубіжного. 85 людей вивезли з Кремінної, 76 - із Гірської громади, з Попасної - 28.

Раніше Гайдай повідомив, що до громад завезено гуманітарну допомогу, її можна отримати у місцевих штабах. Також гуманітарну допомогу патрульні з волонтерами розвозять по бомбосховищах. Він також нагадав, що евакуація поки є, і закликав подбати про себе та рідних. За словами очільника Луганської ОВА, майно не варте життя.

“Кожного дня одні й ті ж місця збору у ваших містах та селах, один і той самий час. Автобуси відвезуть вас на залізницю, звідти - на захід країни, де вас радо приймуть”, - наголосив Гайдай.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.