Із Луганщині евакуювали вже понад 18 тисяч цивільних

Із Луганської області від початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого загалом евакуювали понад 18 тисяч мирних мешканців.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай на онлайн-зв’язку в UkraineMediaCentre Kyiv.

«Евакуація потрібна… і ми з перших днів війни займаємося евакуацією. На сьогоднішній день ми евакуювали офіційно більше 18 тисяч людей. Евакуація триває щоденно», - заявив очільник області.

Він зазначив, що гуманітарних коридорів як таких немає, тому що українська влада декілька разів домовлялася з приводу гуманітарних коридорів, але все одно ворог обстрілював територію та автобуси по дорозі.

За словами Гайдая, крім евакуації, яку організовує обласна влада, люди також намагаються виїхати самостійно власним транспортом.

«Нам допомагають різні громадські організації, такі як, наприклад «Восток SOS», допомагає протестанська церква. Вони так само щодня вивозять людей. Десь в середньому ми 500 людей на день вивозимо», - додав керівник ОВА.

Він також підкреслив, що «поки з нами працює Укрзалізниця, ми будемо до останнього вивозити людей».

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Фото: Телеграм Сергія Гайдая